Age of Ondra

Időről-időre minden sportban felbukkan egy sportoló, aki újraírja az adott sport történelmét. Adam Ondra, a 25 éves cseh mászó teljesen új alapokra helyezte a gondolkodásunkat arról, hogy mire képes egy ember a sziklán. A tavalyi év végén a sziklamászás újabb mérföldkőhöz érkezett: Ondra Norvégiában megmászta a 9.c (5.15.d) nehézségi fokozatú „Silence”-t. A film Csehországból, Európán és Amerikán át követi Ondra felkészülését, azokat a fantasztikus hódításokat amelyek mind-mind csak az utat készítették elő ahhoz, hogy Adam legyen az első mászó, aki első próbálkozásra sikeresen teljesít egy 9.c (5.15.d) utat. Az ’Age of Ondra’ ritka és személyes film egy sportolóról, aki pályája csúcsán van. 

USA I 2018
Gyártó: Big UP Production
angol nyelven magyar felirattal
English with Hungarian subtitle

Adam Ondra – Profi sziklamászó

Időről-időre minden sportban felbukkan egy sportoló, aki újraírja az adott sport történelmét. Adam Ondra, a 25 éves cseh mászó teljesen új alapokra helyezte a gondolkodásunkat arról, hogy mire képes egy ember a sziklán. Részletek »

A világ legnehezebb többkötélhosszas útja – Adam Ondra, a Dawn Wall project

Azóta álmodozom a Yosemite-völgyről, amióta elolvastam Heinz Zak könyvét, a ’Rock Stars”-t. nagy hatással volt rám ez a könyv, formálta a gondolkodásomat, segített megérteni a mászósport iránti szenvedélyemet. Képzeljétek csak magatok elé azt a hét éves fiút, aki a történelem legnagyobb mászóiról olvas, és azokról az ikonikus projektekről, amiket véghezvittek! Részletek »

Adam Ondra: A sikerhez mindig száz százalékot kell adnod

2017 szeptember végén Adam Ondra újabb mérföldkövet rakott le a sziklamászásban. A 24 éves cseh mászózseni olyan nehéz utat mászott, amely az eddigi nehézségi skálán nem volt meghatározható. Egy új fokozat született, a jelenleg legáltalánosabban használt francia nehézségi skálán 9c (UIAA XII). Exklizív interjú a mászóval a Mozgásvilág.hu-n. Részletek »

Bemutató partnereink

Együttműködő partnereink

Médiapartnereink

site by stromi