Reel Rock 10 – Filmek

A REEL ROCK 10-en olyan sportolókkal találkozhattatok a mozivásznon, mint Alex Honnold, Tommy Caldwell,  Kevin Jorgeson,  Jimmy Webb,  Daniel Woods és a filmkészítők megemlékeztek Dean Potter-ről is.

REEL ROCK 10: A LINE ACROSS THE SKY

A Fitz Roy traverz az egyik legjobban vágyott teljesítmény a modern alpinizmus művelőinek körében: egy rögös utazás hét kemény csúcson, 3,300 vertikális méternyi mászás. Ki gondolta volna, hogy ennyire élvezetes lehet? Tarts Tommy Caldwellel és Alex Honnolddal ezen a lélekemelő – és néha elképesztően vicces – utazáson, ami az alkotóknak elhozta az alpinista világ legmagasabb elismerését, a Piolets d’Or-t! A filmben egyaránt találunk olyan jeleneteket, amit maguk a mászók – Tommy Caldwell és Alex Honnold – vettek fel, és olyanokat, amiket a mászókat a hét csúcsra követő helikopterből készítettek. Mindez csodálatos, 3D-s grafikával egészül ki.

2015 | USA | 35 perc
Főszereplők: Tommy Caldwell, Alex Honnold
Filmkészítők: Sender Films, Big Up Production
angol nyelven, magyar felirattal

Austin Siadak: Fitz Traverse, Alex Honnold, Tommy Caldwell

REEL ROCK 10: DEAN POTTER TRIBUTE

Dean Potter generációja ikonikus kalandora volt. A kezdet kezdetétől tagja volt a Reel Rock családnak, olyan klasszikusokban láthattuk, mint a ’First Ascent’, a ’Fly or Die’, a ’Race for the Nose’ és a ’Valley Uprising’. Májusban távozott közülünk. Tragikus halála után a Sender Films úgy döntött, hogy a Tour-on is lerója tiszteletét barátjuk és munkatársuk emléke előtt egy felkavaró filmmel.

2015 | USA | 6 perc
Főszereplő: Dean Potter
Filmkészítők: Sender Films, Big Up Production
angol nyelven, magyar felirattal

Jim Hurst: Dean Potter, Lost Arrow Highline

 

REEL ROCK 10: HIGH AND MIGHTY

A high ball boulder – ahol egyetlen esés komoly sérüléshez vezethet – nem a gyávák sportja. Adjunk az egyenlethez még egy kis extrát, némi durva terepen való mászást és az eredmény abszolút kezelhetetlenné válhat. Csatlakozz Daniel Woods-hoz a félelem ellen vívott eposzokba illő csatán és mászd meg a ’The Process’-t, a high ball mintapéldányát!

2015 | USA | 20 perc
Főszereplő: Daniel Woods
Filmkészítők: Sender Films, Big Up Production
angol nyelven, magyar felirattal

REEL ROCK 10: SHOWDOWN AT HORSESHOE HELL

A mászóvilág legdurvább eseménye, 24 óra Horseshoe Hell. Az Ultramarathon és a Burning man keveréke, ahol a mászóvilág elitje és a lelkes amatőrök együtt vesznek részt egy napkeltétől napkeltéig tartó tejsav és sör orgián. De, a dolog élvezeti értékét félretéve, ez egy verseny. Vajon bírja-e az iramot Nic Berry és Mason Earle a nagy Alex Honnolddal szemben?

A 24 óra Horseshoe Hell egy endurance sziklamászó verseny, amit minden évben szeptember utolsó hétvégéjén rendeznek meg az arizónai Jasperben, a Horseshoe Canyon meredek homokkő sziklafalain. A kétfős csapatok választhatnak: 12 vagy 24 órás versenyre neveznek be. A fesztivál négy egész napon át tart, tele kajával, zenével, játékkal, versennyel, de leginkább barátsággal.

2015 | USA | 20 perc
Filmkészítők: Sender Films, Big Up Production
angol nyelven, magyar felirattal

Lucas Marshall: All Hands In Group

REEL ROCK 10: DAWN WALL: FIRST LOOK

Tommy Caldwell és Kevin Jorgeson a szabad mászás hőskölteményébe illő utolsó néhány kötélhossza a Dawn Wall-on valóban történelmi cselekedet volt. Nem csak egy generáció legjelentősebb mászó-teljesítménye volt ez, de az egész világ figyelmét felkeltette. Jövő évben egész estés filmben mutatjuk be az eseményt, de addig is a Reel Rock 10 elhoz nektek egy kis ízelítőt az út kulcsánál kibontakozó drámából.

2015 | USA | 15 perc
Főszereplők: Tommy Caldwell, Kevin Jorgeson
Filmkészítők: Sender Films, Big Up Production
angol nyelven, magyar felirattal

Brett Lowell: Dawn Wall, Yosemite National Park, California

 

Bemutató partnereink

Együttműködő partnereink

Médiapartnereink

site by stromi