Hahó sziklák! Függőleges vitorlázás a Sarkkörön

2014 nyarán egy csapat sziklamászó nekivágott az Atlanti-óceán legészakibb sarkának, hogy közelebbről megnézzék maguknak Észak-Kanada, Grönland és a Baffin-szigetek fjordjainak nagyfalait. A turné során tíz új alpesi utat nyitottak meg. Nem ez volt az első útjuk. Egy 2010-es kaland második epizódja ez, melyet „függőleges vitorlázásnak” becézett a csapat.

Ben Ditto, Nico és Olivier Favresse – Sam Ford Fjord, Baffin-sziget

2010-ben a nagyfalas mászó Ben Ditto, Nico és Olivier Favresse valamint Sean Villaneuva O’Driscoll felszállt a Dodo’s Delight fedélzetére és három hónapon keresztül bejárta Grönland nyugati partvidékét. Alaptáborként ez a tíz méteres jacht szolgált, innen hódították meg a Labrador-tenger nagy óriásait. A kalandot az alpinista világ legmagasabb elismerésével, a Piolet D’Or díjjal jutalmazták 2011-ben.
A helyszínen készült, érdes hangon elénekelt, mandolinal, kanalakkal, tangóharmonikával, síppal és egy felfújható alligátorra kísért matrózdal valami fantasztikusan sikerül.

Sean Villanueva O’Driscoll – Baffin-sziget

Négy évvel a „Függőleges mászás Grönladon” után Nicolas Favresse, a testvére Oliver, Ben Ditto és Sean Villanueva megint Bob Shepton atyára és hűséges hajójára a Dodo’s Delightra bízta az életét.
Fordulatokban gazdag élete során Bob Shepton volt már minden: tengerésztiszt a Angol Királyi Tengerészetnél, ifjúsági segítő, sőt még káplán is két iskolában. Amióta nyugdíjba ment a szószéket lecserélte a Dodo’s Delight kapitányi fülkéjére. Miután több szezont végighajózott itt, mondhatjuk, hogy ő a világ egyik legjobbja ha grönlandi vizekről van szó.

A díszes társaság küldetése: megméretni magukat a sarki jéggel, jegesmedvékkel és tomboló viharokkal szemben és megkeresni a Szent Grált, vagyis a még megmászatlan nagyfalakat.  A zenei aláfestés ezúttal sem maradt el.
10 új utat nyitottak meg 400-tól 1000 méterig, nittek nélkül, alpinista stílusban. Grönlandon 5 (Uummannaq-régió), a Sam Ford fjorban (Baffin-sziget) 4, a Gibbs fjordban (Baffin-sziget) pedig 1 új utat nyitott a csapat. A hajó volt az alaptáboruk és egyben a szállítóeszközük is. Ami pedig a zenét illeti? Hát arról inkább döntsön mindenki maga…

FILM_Sean Villanueva O' Driscoll Baffin Island_Ben Ditto

Szedd össze a cuccod és indulás egy őrült vitorlás kalandra a Sarkkörön, a Dodo’s Delight fedélzetén! Csatlakozz a mászókhoz ezen a fantasztikus utazáson, át a nyílt tengeren és fel a szűz nagyfalakon, a Reel Rock 11 vetítéseken Budapesten, Miskolcon és Pécsett!

REEL ROCK11: BOYS IN THE BUGS
2016 | USA | 28 perc
Filmkészítők:  Sender Films, Big Up Productions
angol nyelven, magyar felirattal – english with hungarian subtitle

Bemutató partnereink

Együttműködő partnereink

Médiapartnereink

site by stromi