„Életem legnehezebb útja” – A Dawn Wall Kevin Jorgeson szerint

2009-ben Kevin megkérdezte Tommy Caldwellt, hogy nincs-e szüksége egy társra az El Capitanon a Yosemite Nemzeti Parkban. Az következő hat évben Tommy és Kevin napok százait töltötte azzal, hogy megpróbálja összerakni az utat, hogy minden zuhanás után újra próbálkozzon, hogy életben tartsa az álmot, hogy egy nap sikerül szabadon megmászni ezt az utat.

2014 december 27-én Kevin és Tommy nekivágott. Elindultak azzal az eltökélt szándékkal, hogy semmi nem állíthatja meg őket. 19 nap múlva ott álltak az El Capitan csúcsán, egy olyan úttal a hátuk mögött, aminél sokak szerint a világon nincs nehezebb.

Kevin Jorgeson és Tommy Caldwell, Mescalito, Yosemite

A folyamat

A Dawn Wall megmászása hosszú folyamat volt. 2007-ben Tommy fejében megszületett az álom, hogy talán meg lehet mászni a Dawn Wallt szabadon. 2009-ben Kevin megkérdezte Tommyt, hogy mit szólna egy partnerhez. A következő hat évben Tommy és Kevin több mint 200 napot töltött az El Capon.

A kísérlet

Ha egyszer nekivágsz, akkor vagy eléred a csúcsot vagy visszaereszkedsz és vége a játszmának. 2014 december 17-én Tommy Caldwell és Kevin Jorgeson nekivágott a Dawn Wallnak. Hét éve készültek erre. 2015 január 14-én, 19 falon töltött nap után felértek a csúcsra. A világ legnehezebb útját alapították meg.

A csúcson

2015 január 14-én, 19 nappal az indulásuk után Tommy és Kevin befejezte a 7 éve tartó projektet – legyőzték a Dawn Wallt.

Tommy Caldwell és Kevin Jorgeson,  Yosemite, 2010 november
Tommy Caldwell és Kevin Jorgeson,  Yosemite, California

Bemutató partnereink

Együttműködő partnereink

Médiapartnereink

site by stromi