A legendásan jó Reel Rock filmek újra a mozivásznon!

Az igazán jó mászófilmek kulcsa az, hogy egyszerre szóljanak a megszállott sportolókhoz és a laikus nagyközönséghez. Ehhez a kombóhoz senki nem ért jobban, mint a Reel Rock csapata. Filmjeik igazi etalonná váltak a maguk műfajában, rendszeresen viszik a pálmát a nemzetközi filmfesztiválokon, bezsebeltek 2 Sport Emmy®-díjat is. A 14. világkörüli filmturnén 7 kontinensen, több mint 500 helyszínen láthatjuk a mozivászonon a sportág legnagyobbjait és az év legjobb sziklamászó történeteit. 

A The High Road-ban egy hölgy, az erős és nagyon merész Nina Williams teszteli önmagát a világ legmagasabb és legnehezebb boulder problémáin. A United States of Joe’s-ban a mászók egy konzervatív bányászkolóniával kerülnek konfliktusba – meglepő eredménnyel. A The Nose Speed Record pedig két legendát, Tommy Caldwellt és Alex Honnoldot hozza a vászonra. A nagyágyúk ezúttal két dirtbag mászóval Jim Reynolds-al és Brad Godbrighttal küzdenek a The Nose sebességi rekordjáért.

Reel Rock 14: The High Road – 17 perc 

Miközben a világ legjobbjai a talajhoz közeli boulder problémákon küzdenek, Nina Williams kicsit magasabbra emelte a tekintetét. Ő az egyik azon kevés hölgyek közül, akik a legnehezebb boulderekre koncentrálnak 5-10, de akár 15 méter magasan – persze kötél nélkül. A mászósport egyik feltörekvő csillagának portréjában Nina Williams betárazza a fegyvereit, megacélozza az idegeit és nekivág a zónának, ahonnan már nem szabad leesni!

Reel Rock 14: The Nose Speed Record – 63 perc

Az El Capitan 915 méteres The Nose útjának sebességi rekordja évtizedek óta a mászósport elitjének hőn áhított célja. A kockázat nagy, a potenciális nyereség pedig mindössze egy új rekord, ami néhány másodperccel javítja meg az előző eredményt. Amikor két alig ismert mászó, Jim Reynolds és Brad Gobright megdönti a sziklamászás szupersztárjának rekordját, Alex Honnold egy másik nagyágyút szervez be. A cél az, hogy olyan rekordot állítsanak fel, ami kiállja az idő próbáját. Honnold – ahogy mindig – most is a tökéletességre törekszik, míg Caldwell, a sérülésekkel küzdő családapa folyton a kockázatokat mérlegeli és egy esetleges hiba következményeit számolgatja.

Reel Rock 14: United States of Joe’s  – 21 perc

A vidéki Utah szívében egy sor világklasszis boulder probléma és egy mormonokból, cowboyokból és szénbányászokból álló konzervatív közösség várja a sziklamászókat. Amikor felbukkan egy csapat szakadt – a helyiek szerint – punk sziklamászó, elkerülhetetlenné válik a két kultúra közti konfliktus. Néhány mászó most úgy dönt, hogy a helyiekkel összefogva megpróbálja megszüntetni az évek óta tartó feszültséget és megteremti egy békésebb jövő alapjait. De vajon sikerülhet-e nekik?

100 percnyi székbe szögező látvány, őrült izgalom, nevetés és persze igazi inspiráció a Reel Rock 14 budapesti vetítésén 2020 január 20-án este a Corvin moziban!

Bővebb információ: http://reelrocktour.hu

Jegyvásárlás: http://corvinmozi.hu/programok/2020-01

Bemutató partnereink

Együttműködő partnereink

Médiapartnereink

site by stromi