A Dawn Wall – Tommy Caldwell szerint

A Dawn Wall

„A Dawn Wall projektből a sikerig vezető lépcsőfokokra fogok örökké emlékezni. Amikor éreztem, hogy egyre erősebb vagyok. Amikor rájöttem micsoda ereje van annak, ha nagy célokat tűzünk ki magunk elé. Ez a folyamat az igazi csoda.” – Tommy Caldwell

A mászás

A Dawn Wall a világ egyik legnehezebb és leghosszabb útja, ha valaki szabad mászásban gondolkodik. Tommy Caldwell és Kevin Jorgeson általában kénytelen volt sötétedésig várni, hogy egyáltalán elkezdhessen mászni. Addigra hűlt le annyira a szikla hogy egyáltalán próbálkozni merjenek a nehezebb kunsztokkal.

Élet a falon

Van hátránya annak ha az ember a tél közepén próbálja megmászni az El Capot. Jégdarabok potyognak, bármikor kitörhet egy vihar, metsző, jeges szél fúj, nem érzed az ujjad. De vannak előnyei is: a világ legfantasztikusabb sziklája csak a tiéd. Sokkal nagyobbnak érzed a borotvaéles fogásokat (már ha érzed őket egyáltalán) és tulajdonképpen egy hűtőben élsz, úgyhogy nem romlik meg a kaja! – Tommy Caldwell (Facebook 2015. január 2.)

A csúcs

19 nap után Tommy Caldwell és Kevin Jorgeson 2015. január 14-én felért az El Cap csúcsára. Történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy elsőként mászták meg szabadon a Dawn Wallt.

Sokat gondolkodom azon, hogy milyen apa akarok lenni. Hiszek abban, hogy a legjobban úgy lehet tanítani, ha az ember példát mutat. A Dawn Wall-ban ott vannak a legfontosabb értékek, amiket át szeretnék adni Fitznek. Optimizmus, kitartás, elkötelezettség és annak a fontossága, hogy az ember merjen nagyot álmodni! De sosem könnyű hátrahagyni Beccát és Fitzet. Szeretlek titeket srácok! – Tommy Caldwell (Facebook, 2014. december 6.)

Forrás: The Dawn Wall

Bemutató partnereink

Együttműködő partnereink

Médiapartnereink

site by stromi