reelrock_jam_1200_628

Versenyszabályzat – Reel Rock Boulder Jam – 2017. 09.23-24., Galyatető Turistacentrum

SELEJTEZŐK

A selejtezők 2 fordulókban zajlanak le. Fordulónként 16 bouldert lehet megmászni, erre 90 perc áll rendelkezésre. A 2 forduló között 5 óra pihenő idő áll a versenyzők rendelkezésére. A versenyzőket 3 csoportra osztjuk, így az adott csoport versenyzői (40 fő) egy időben mászhatják az adott kör útjait.
A selejtező körökben ugyanazokat az utakat mászhatják a női és férfi versenyzők. A beszállásoknál a kezek helye sárga négyzettel van jelölve. Érvényes beszállás csak ennek a pozíciónak az egy másodperces megtartásával lehetséges.
Zóna pontot a kék szalaggal jelölt zóna-fogás két másodperces (elég csak egy kézzel) uralásával lehet elérni.
Top-mászást a piros szalaggal jelölt top fogás két kézzel történő két másodperces uralásával lehet teljesíteni.
A kísérlet kezdetének az számít, hogyha a versenyző a beszálló pozícióból elhagyja a talajt. A sikeres gyakorlatot az adott pályánál lévő versenybíró szóban jelzi a versenyzőnek. Aki ennek megtörténte előtt elengedi a topot, annak a gyakorlata sikertelen.
Top-mászás a zóna fogás kihagyásával is lehetséges, ebben az esetben a versenyző automatikusan megkapja a zóna pontot is. A kunszt fogásainak megérintése (a beszállón kívül) a szivacsról próbálkozásnak számít.
A bouldereket csak az érvényes beszállóval lehet elkezdeni, nem próbálhatók az egyes részei külön!
A kunsztok teljesítésére 90 perc áll a versenyzők rendelkezésre körönként. A próbálkozások száma nincs korlátozva! A 90 perc lejártáig lehet beszállni az utakba, de a már útban lévő versenyző kísérlete sikeres lehet akkor is, ha ez a 90 perc lejárta után történik.

DÖNTŐK

A döntőbe jut a selejtezők eredményei alapján a legjobb 8 versenyző. A versenyzőknek a döntő előtt 2 órával izolációba kell vonulniuk. A döntőben 5 bouldert dönti majd el a végeredményt. Útnézés nem történik, a versenyzőknek “on sight” stílusban kell teljesíteni a bouldereket adott sorrendben.
Külön döntőznek a női és férfi versenyzők.
Minden feladatra 5 perc áll rendelkezésre, amit 5 perc pihenő idő követ. A sikeres Top mászásnak meg kell történnie a mászási időn belül.
A selejtező fordulókban és a döntőkben is az értékelésnél az MHSSZ versenyszabályzatát vesszük figyelembe (topok száma, elért topokra tett próbálkozások száma, zónák száma, elért zónákra tett kísérletek száma)!

BETELT!

Felelősségi Nyilatkozat

Adatvédelmi Nyilatkozat

Bemutató partnerek

VISSZA