reelrock8_poster_hu

Legendásan jó filmek a hegymászás nagymestereinek főszereplésével!

A Sender Films és a Big Up Productions stúdiók együttműködéséből született REEL ROCK 8 TOUR műsorán négy új film szerepel. A program első filmje a The Sensei egy ,,mászó Karate kölyök” történet az amerikai boulder csodáról Daniel Woods-ról és egyik mentoráról, a japán mászólegendáról Yuji Hirayamáról. A történetben a két hihetetlen tehetség összefog, hogy meghódítsák Mt. Kinabalu nagyfalát Borneó szigetén.
A második film – a Spice Girl -, középpontjában egy másik mászócsoda a brit Hazel Findlay áll. A film a marokkói Taghia vonulathoz kalauzol el minket, ahol Hazel a boulder-i Emily Harringtonnal mászik ki egy „nagy és félelmetes falat”.

Az első két film klasszikus REEL ROCK anyag míg a program második része szándékosan nem az. Az este harmadik filmje a Sender Films jelenleg készülő, egész estés történelmi dokumentumfilmjének újravágott, tíz perces változata. A helyszín a Yosemite Nemzeti Park, a mászósport ellenkulturális virágkora. Egy darabka a ’70-es évekből, a mászósport szex, drog és rock-and-roll korszakából.

Kétség nem fér hozzá, hogy az idei év legjobban várt alkotása a negyedik film a High Tension, amely egy a mászósportot és a médiát is hosszú ideig lázban tartó eseményre fókuszál. Ueli Steck, Simone Moro és Jonathan Griffith a Mount Everesten mászott, amikor egy csapat serpa megtámadta őket, miután elmérgesedett egy a rögzített kötelek kapcsán kialakult konfliktus. A bizarr sztori közepén pedig ott állt a REEL ROCK filmes csapata, így egyedülálló felvételek készülhettek arról, hogy mi történt azon a napon és miért.
A Reel Rock filmek, melyek a maguk műfajában igazi etalonná váltak az elmúlt évtized során, idén nyolcadszor indulnak világkörüli turnéra. Ha kíváncsi vagy az év legizgalmasabb hegymászó történeteire, ne hagy ki a Reel Rock 8 Tour filmvetítéseit!

reelrock8_poster_hu

Reel Rock Tour: http://reelrocktour.com/
Sender Films: http://www.senderfilms.com/
Big Up Productions: http://www.bigupproductions.com/

Bemutató partnerek

VISSZA