FILM_Brette Harrington Indian Creek_Drew Smith

Az inspirációnál nincs jobb dolog. Életem legcsodálatosabb emlékei azok a pillanatok, amik célokat adtak, motiváltak, kihívással örvendeztettek meg. Ha egy mászás inspiráló, akkor abban minden együtt van jelen. A tested és a lelked is érzi, hogy ez itt most jó. A mászósport folyamatosan fejlődik, változik, mindig új és új kihívásokat rejt. Ez inspirál, ettől vagyok egészségesebb és ez hajt afelé, hogy jobb legyek.“

FILM_Brette Harrington Squamish_03_Rich Wheater

“A Sierra Nevadában nőttem fel, a Tahoe-tó partján. A gyermekkorom tele volt mozgással: sízés, vizisí, futás, túrázás, foci, stb. Nagyon korán beleszerettem a mászásba, bár ezt akkoriban még csak a szüleim kertjében álló nyárfákon és a partmenti sziklákon gyakorolhattam. 2008-ban New Hampshirebe költöztem egy bentlakásos iskolába. Itt csatlakoztam az iskolai mászócsapathoz és így nyílt meg számomra az ajtó a mászósport csodálatos világába.

19 évesen Granadába költöztem. Egy évig éltem Spanyolországban, majd Vancouverbe mentem egyetemre. Az egyetemi évek alatt a Squamish Chief többkötélhosszas útjain fejlesztettem trad mászó képességeimet. A Squamish gyönyörű sziklái olyan klasszikus trad utakra vittek el, mint a The Shadow (13a) és az Edge of Pan (13b). British Columbiában, Patagóniában és Kaliforniában is másztam, több utat is megnyitottam.

Imádom a szabdságot, így a free szóló sem áll távol tőlem: Saint-Exupéry Chiaro Di Lunája (11a, 750m) Patagóniában vagy a Slesse Mountain 25 kötélhosszas North Rib-je (5.9, 1,000 m) is bizonyítják ezt.“ Brette Harrington

FILM_Brette Harrington Indian Creek_Drew Smith

A Reel Rock 11: Brette című történetben a feltörekvő tehetség, Brette Harrington útját követhetjük végig szülővárosa, Squamish gránitfalától, a Yosemite El Capitanján át egy történelmi free szólóig Patagóniában.

REEL ROCK11: BRETTE
2016 | USA | 22 perc
Filmkészítők:  Sender Films, Big Up Productions
angol nyelven, magyar felirattal – english with hungarian subtitle

 

Bemutató partnerek

VISSZA