Oszikek_belyeg_01

GALYATETŐ TURISTACENTRUM

Az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztiválnak a Galyatető Turistacentrum ad otthont. A turistaház 2015-ben nyílt meg a Mátra szívében, a házzal egyidejűleg  felújított Péter-hegyese kilátó szomszédságában. Miként a turistacentrum belső terében és dizájnjában az letisztultság, a funkcionalitás dominál, úgy a szolgáltatások is elsősorban a túrázók igényeit szolgálják ki. A 770 négyzetméteres alapterületű ökoturisztikai központ udvarán kerékpártároló és önkiszolgáló szervíz, csomagmegőrző szekrények valamint kültéri mosdók és zuhanyzók találhatóak.

GALYA-KILÁTÓ

A turistacentrum mellett egy szépen kiépített ösvény kanyarog, amelynek a végén, az óriási bükkfák ölelésében egy különleges kilátó magasodik 960 méteren, a Péter -hegyesén. Egy biztos, aki veszi a fáradtságot, és megmássza a 162 lépcsőfokot, egy életre emlékezni fog a szeme elé táruló látványra: a közel 1000 méteres magasságban lévő tetőteraszon pazar, 360°-os körpanorámában lehet gyönyörködni. Tiszta időben még a Magas-Tátra csipkézett gerince is látható.

Nyitva tartás: 08:00 – 24:00
Belépő: 200 HUF

MEGKÖZELÍTÉS

MÁV menetrend
Útvonaltervező

PARKOLÁS

Az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál ideje alatt a turistacentrumhoz vezető sétány le lesz zárva az autós forgalom előtt. Az autóval érkezők a sétány elején, a Mező Imre utcából nyíló (az út bal oldalán lévő) focipályán kialakított, ingyenes, őrzött parkolóban hagyhatják járműiket. A tájékozódást forgalomirányító kollégáink fogják segíteni.

GYERE KERÉKPÁRRAL!

A turistacentrum zárt kerékpár tárolója a fesztivál idején biztos, hogy teltházas lesz, ezért mindenképp hozz magaddal biztonsági láncot amivel kikötheted a biciklid. A turistacentrumhoz egy önkiszolgáló kerékpárszerviz is tartozik, így ha defektet kapsz, elszakad a láncod, a fék- vagy a váltóbowdened, itt gyorsan orvosolhatod a problémát.

KÜLTÉRI ÉRTÉKMEGŐRZŐK

Az udvaron 8 és 12 rekeszes, zárható lemezszekrények nyújtanak lehetőséget a poggyászok átmeneti elhelyezésére, amik 100 forintos érmével működnek. A szekrények, a zuhanyzó, illetve maga a turistaház bejárata is kártyával nyitható nyitvatartási időn kívül. Az értékmegőrzők 100 Forintos érmével működnek.

PÉNZÜGYEK

Kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség a büfében és a hegyi piacon az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztiválon. ATM nincs Galyatetőn.

HÁZIREND

Szervező: Magyar Természetjáró Szövetség
Hatálya: 2017. szeptember 23-24.

Az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál látogatása csak a Házirend betartásával történhet. A programokon való részvétellel a Házirend rendelkezéseit az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál vendégei megismerték és önmagukra nézve kötelező érvényűnek ismerik el. Attól a vendégtől, aki a szabályokat nem vállalja, vagy megszegi, a szervezők a szolgáltatást megtagadhatják, az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál területéről eltávolíthatják.

2. A ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál szolgáltatásait mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe.

3. Bármely fogyatékossággal élő vendég csak állandó kísérő felügyelettel veheti igénybe a szolgáltatásokat.

4. 14 év aluli gyermek csak folyamatos szülői felügyelet, illetve felnőtt kísérő mellett tartózkodhat az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál területén és a szülő, ill. felnőtt kísérő kizárólagos felelősségére veheti igénybe a fesztivál szolgáltatásait.

5. A gyermekcsoportok vezetői felelősek a csoport élet-, baleset-, és vagyonbiztonságáért, a Házirendben foglaltak betartásáért.

6. A ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál területén tilos olyan magatartást tanúsítani, ami a saját vagy mások testi épségét veszélyeztetik.

7. Az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál területén tilos a Reel Rock Boulder Jam versenyzői számára fenntartott műfalra és a sportbemutatók eszközeire felmászni, az elzárt területekre belépni, a lezárt eszközöket használni!

8. A szervezők, biztonsági őrök, valamint a ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál munkatársainak kérését illetve utasításait minden esetben be kell tartani. A ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál területén felelős szolgálati tevékenységet ellátó személy hivatalos személynek tekintendő, és mint ilyet a hivatalos személyekre vonatkozó védelem illeti meg.

9. Az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál területén üzemidőben sérülés, rosszullét vagy bármilyen egészségügyi panasz esetén forduljon a ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál szervezőihez.

10. Dohányozni az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál területén csak az arra kijelölt helyen szabad. Égő cigarettacsikket szemetesbe vagy máshová dobni szigorúan tilos. Erre a célra a kihelyezett csikktartókat kérjük használni.

11. Szemetet, hulladékot az erre kijelölt hulladékgyűjtőbe kérjük dobni!

12. Tűz- és bombariadó, egyéb rendkívüli esemény bekövetkeztekor követni kell a hangosbemondó, illetve az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál dolgozóinak utasításait.

13. Az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál vendégei a rendezvényen való részvétellel kifejezik és elismerik, hogy bármely médiumban, az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál reklám és promóciós tevékenységéhez, bármely nyomaton megjelenő fotón utólagos személyiségjogi és anyagi követelések kizárásával, előzetes felkérés nélkül is szerepelhetnek.

14. Az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál programjait indokolt esetben a Magyar Természetjáró Szövetség, mint Szervező megváltoztathatja. Rendkívüli meteorológiai viszonyok között (villámlás, zápor, szélvihar) a szervező a szolgáltatásait addig, amíg fennáll a balesetveszély biztonsági okokból szüneteltetheti. Ezért az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál szervezői a vendégeknek kártérítéssel nem tartoznak.

15. A Galyatető Turistacentrum korlátozott számban értékmegőrzésre alkalmas, kültéri, 100 Forintos érmével működő zárható szekrényeket biztosít a látogatók számára. Az értékmegőrzőben elhelyezett tárgyakat az üzemeltetőnek nem áll módjában érték és leltár szerint átvenni, így azokért felelősséget nem vállal. Az értékmegőrző, bérleti díj fizetése nélkül vehető igénybe. Az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál területén hagyott tárgyak elvesztéséből származó károkért a szervező nem vállal felelősséget.

 16. Házirendünk vendégeink biztonsága, egészségének és testi épségének megőrzése érdekében készült. A Házirend be nem tartásából eredő panaszokat és esetleges kárigényeket a ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál szervezője nem köteles kivizsgálni, megtéríteni .

Minden kedves vendégünknek kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánunk az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztiválon!

KAPCSOLAT

Cím: Galyatető, Kodály Zoltán sétány, hrsz. 1182/20
Információ: info@reelrocktour.hu

Bemutató partnerek

2017-09-23 8:00
Galyatető Turistacentrum
Ingyenes
VISSZA