Daniel Woods

Daniel Woods útja a világ mászó-elitjébe hasonló egy azonos vezetéknevű golf legenda útjához. Mindketten igen fiatalon kezdték – Daniel öt évesen kezdett mászni. Mindketten hosszú-hosszú listával rendelkeznek, ha a bajnoki címeket nézzük. És az is valószínű, hogy Danielt is nevezték már igazi „Tiger” [tigris]-nek, legalábbis a vertikális falak világában.

Míg a kortársai legfőbb problémája a végzős bál volt, addig az 1989-ben született Daniel jónéhányat meghódított a világ legkeményebb útjai közül. Nem mintha nem érdekelné a mészkövön, zián és fogásokon túli világ – erről szó sincs! Ő úgy nevezi „többfókuszú gondolkodás” és sietve hozzáteszi, hogy egyébként 4-es 5-ös tanuló a Denvertől 65 kilométerre fekvő Longmont High School-ban, ami 15 percre van a legközelebbi mászótereptől.

Az első versenyére nyolc évesen nevezett be és azóta állandó szereplője a legnagyobb viadaloknak. Legutóbb megnyerte a North American Bouldering Championship-et [Észak-Amerikai Boulder Bajnokságot] és zsinórban másodszor az USAC/ABS National Championship-et [USAC/ABS Országos Bajnokságot] is, számos tapasztalt, felnőtt mászót utasítva maga mögé. Olyan utakat tudhat magáénak, mint az Echale (V14 FA, 15 évesen); a Livin’ Astro (5.14c) a New Hampshire-I Rumney-ben, az Esperanza (V14) a texasi Hueco Tanks-ban és a Mandalion (V14) Bishop-ban, Kaliforniában. Mindeközben igyekszik megtartani az egészséges egyensúlyt mászás, emberi kapcsolatok, család és minden más között, amit csak az élet kínál. „Szórakoztató figura vagyok, olyan, mint bárki más” – mondja. „Szeretem a zenét, szeretek snowboardozni, enni és igazából bármit, ami mozgással jár.”

Még a legnagyobb fal is véget ér egyszer, Danielnek mégis az csillagos ég a határ. Manapság is kicsit több jár a fejében, mint az, hogy hova menjen továbbtanulni. („Úgy tervezem, hogy kihagyok egy évet, mászom, utazgatok, versenyzek, aztán majd Kaliforniába megyek egyetemre.”). „A következő nagy projektem teljesen új szintre visz. Meg akarok csinálni egy V13-at vagy 8B-t, megmászni egy 14d vagy 15a utat és nyerni akarok a Világkupa versenyeken.”

Azt is hozzáteszi, hogy „A legjobban az inspirál, hogy nincs határ. A kaland, ahogy megtalálsz egy új utat, a fizikai és mentális kihívás abban, ahogy sikerül megmásznod egy már megmászott, de nagyon nehéz sziklát! Ez mozgat.”

És mi lesz később? Woods – tele ifjonti lelkesedéssel – azonnal sorolni kezdi: „Azt akarom, hogy 10 éven belül az életem csak és kizárólag a mászásról szóljon. Ki akarom tolni a saját határaimat, de a sport határait is. Meg akarom mászni a megmászhatatlant és boulderben és mászásban egyaránt nyerni akarok a világkupa versenyeken. És persze segíteni szeretnék másoknak is abban, hogy jobban másszanak.”

Aztán egy pillanatra megáll és elgondolkodik mielőtt hozzátenné: „Csak mászni akarok.”

Csatlakozz Daniel Woods-hoz a félelem ellen vívott eposzokba illő csatán és mászd meg a ’The Process’-t, a high ball mintapéldányát! A Reel Rock 10 Tour vetítésein!

Fotó: Max Krimmer 

Forrás: http://neverstopexploring.com/athletes/daniel-woods/

REEL ROCK 10 FILMEK

 

Bemutató partnereink

Együttműködő partnereink

Médiapartnereink